Fotograaf aangehouden bij berging van lichaam 5-jarig meisje in Veluwemeer

Fotograaf aangehouden bij berging van lichaam 5-jarig meisje in Veluwemeer

Geplaatst op 22 juli 2022, om 17:16 uur

BIDDINGHUIZEN – De politie heeft een 25-jarige persfotograaf uit Berkel en Rodenrijs begin vrijdagmiddag aangehouden, omdat hij de aanwijzingen van de agenten ter plaatsen niet opvolgen.

Toen het duidelijk was dat ook het lichaam van het vierde en laatste slachtoffer gevonden was, het 5-jarige meisje, verzamelden veel fotografen en journalisten zich rondom het incident. Volgens een woordvoerder van de politie wilde de man de aanwijzingen die de agenten gaven niet opvolgen, hierop heeft de politie de man aangehouden.

“We hadden daarvoor een persvak ingesteld, dat ging allemaal in goede harmonie”, meldt politiewoordvoerder Wim Hoonhout tegenover De Stentor. “Maar deze man wenste zich niet te conformeren aan de aanwijzingen van de agenten. Zo wilde hij de steiger oplopen richting de berging van het lichaam.”

De man werd aangehouden toen hem gevraagd werd zijn legitimatiebewijs te laten zien en dat weigerde. Op het bureau kreeg de man een boete omdat hij zichzelf niet wilde legitimeren, hierna is de man weer vrijgelaten.