Vader en kind vermist in Veluwemeer, hulpdiensten massaal ter plaatse

Vader en kind vermist in Veluwemeer, hulpdiensten massaal ter plaatse

Geplaatst op 21 juli 2022, om 16:01 uur

BIDDINGHUIZEN – Op het Veluwemeer bij Biddinghuizen is een grote zoekactie gaande. Volgens de Kustwacht wordt er gezocht naar een deel van een Duits gezin. Een meisje is gevonden op een boei en de moeder is uit het water gehaald, zuidelijk van het eiland de Ral. Volgens een woordvoerder van de Kustwacht Nederland wordt de moeder gereanimeerd. De vader en een tweede kind worden nog vermist.

Het gezin voer op een kano die is omgeslagen. De kano werd teruggevonden bij het eiland De Snip, aldus de Kustwacht.

UPDATE: Kanotocht eindigt in drama: moeder overleden, vader en kind vermoedelijk verdronken in Veluwemeer

Rond 15.00 uur kreeg de politie de melding binnen. Hulpdiensten zijn massaal uitgerukt. Een boot van Rijkswaterstaat zoekt met sonar in het gebied. De moeder en haar dochter zijn aan land gebracht en zijn daar overgedragen aan ambulancepersoneel, aldus de brandweer.

Een politiehelikopter cirkelt boven het eilandje De Ral. Twee traumahelikopters waren ter plaatse, maar zijn inmiddels vertrokken. Ook een helikopter van de kustwacht hangt boven het water.

Foto’s: Persbureau Heitink