Kustwacht: Vader en dochter waarschijnlijk niet meer in leven

Kustwacht: Vader en dochter waarschijnlijk niet meer in leven

Geplaatst op 21 juli 2022, om 17:49 uur

BIDDINGHUIZEN – De zoektocht naar een vermiste vader en kind in het Veluwemeer wordt gestaakt. Dat meldt de Kustwacht. De actie wordt nu een bergingsactie. De kustwacht gaat ervan uit dat de vader en het kind niet meer levend terug worden gevonden.

Rond 15.00 uur werd een grote zoekactie op het water ter hoogte van de Bremerbergdijk in Biddinghuizen gestart. Een Duits gezin was aan het kanoën toen de boot omsloeg. De kano werd teruggevonden bij het eiland De Snip, aldus de kustwacht. De 7-jarige dochter werd in goede gezondheid gevonden op een boei. De moeder werd ten zuiden van het eiland De Ral uit het water gehaald en moest gereanimeerd worden. Over haar toestand is verder nog niets bekend.

De moeder en dochter zijn volgens de brandweer overgedragen aan het ambulancepersoneel. Rond 16.30 uur werd besloten om te stoppen met speuren en over te gaan op een bergingsactie. ,,De kustwacht heeft nog een kwartiertje langer gevlogen, in de hoop de twee vermiste gezinsleden te vinden, maar helaas…”, meldt woordvoerder Jan Hansen.

UPDATE: Kanotocht eindigt in drama: moeder overleden, vader en kind vermoedelijk verdronken in Veluwemeer

https://twitter.com/Kustwacht_nl/status/1550137146417287171?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1550137146417287171%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.destentor.nl%2Fdronten%2Fkanoen-gaat-mis-voor-duits-gezin-op-veluwemeer-zoektocht-naar-vader-en-kind-gestoptad802ee9%2F