Vermiste 4daagse loper dood aangetroffen na grote zoekactie in waterplas

Vermiste 4daagse loper dood aangetroffen na grote zoekactie in waterplas

Geplaatst op 20 juli 2022, om 12:17 uur

OOIJ – De vermiste loper van de 4Daagse, waar sinds dinsdag aan het begin van de avond naar gezocht werd, is dood aangetroffen. Dat meldt de politie.

Dinsdagavond startte een grote zoekactie in de Bisonbaai in Ooij. De persoon zou zijn gaan zwemmen in de Bisonbaai, maar kwam niet meer terug op strand. De loper staat op de 4Daagse camping in de Ooij en zijn tas met kleding lagen nog op het strand. Mede campingbezoekers, die ook op het strand waren, vonden het vreemd dat tas er nog steeds lag en hebben hulpdiensten gebeld.

De brandweer was groot uitgerukt en zocht lange tijd op het water. Ook was er een politiehelikopter ingezet om vanuit de lucht te zoeken. Dat leverde dinsdag niets op, daarom werd er woensdagochtend verder gezocht. Toen is de man dood aangetroffen.

De politie doet nog onderzoek om een misdrijf uit te sluiten, zo meldt de woordvoerder. Ook doen zij onderzoek naar de identiteit om deze definitief vast te stellen, maar er wordt wel vanuit gegaan dat het hem is.

foto’s: Persbureau Heitink