Persoon verdronken in waterplas: hulpdiensten massaal ter plekke

Persoon verdronken in waterplas: hulpdiensten massaal ter plekke

Geplaatst op 19 juli 2022, om 16:06 uur

EMMELOORD – In het Wellewaard, een plas aan het Friesepad in Emmeloord, zijn de hulpdiensten dinsdagmiddag bezig met een grote zoekactie naar een persoon.

De hulpdiensten werden rond 15:35 uur opgeroepen, waarna er even later is opgeschaald naar middel waterongeval, GRIP 1. Hiermee komen extra duikers van de brandweer ter plekke en zorgt men voor betere afstemming tussen de hulpdiensten. Ook een traumahelikopter is gealarmeerd.

Even na 16.45 uur meldde de politie dat de persoon is overleden. ‘We doen op dit moment onderzoek naar de identiteit en toedracht’, aldus de politie. Ter plekke is er een ruime omgeving van het water afgezet.

foto’s: Luke Beens / Persbureau Heitink