Grote explosie na brand in flat Bergen op Zoom

Grote explosie na brand in flat Bergen op Zoom

Geplaatst op 19 juli 2022, om 14:57 uur

BERGEN OP ZOOM – Na een brand in een appartement van een flat in aan de Groeshof in Bergen op Zoom is een explosie ontstaan. De brandweer schaalde al snel op naar grote brand. Over gewonden is op dit moment nog niets bekend.

De melding van de woningbrand kwam even voor 14:30 uur binnen, waarna de brandweer snel uitrukten. Ook meerdere ambulances zijn opgeroepen. Vermoedelijk is de brand ontstaan in een gasfles op het balkon van een appartement op de vierde etage, zo meldt een verslaggever ter plekke. De oorzaak zal volgens een woordvoerder nog wel definitief worden onderzocht.

Ravage
Vanwege de brand is het gehele appartementencomplex ontruimd. Tientallen brandweermannen zijn ingezet bij de bestrijding van het vuur. De hulpdiensten hebben opgeschaald naar GRIP 1, wat zorgt voor betere afstemming tussen de hulpdiensten. De brand is inmiddels onder controle, zo laat de brandweerwoordvoerder weten, en zij gaan nu over op het ventileren van het complex.

Over eventuele gewonden is op dit moment nog niets bekend. De ravage aan het appartement en er rondom heen is enorm. De omgeving van het complex is afgezet.

foto’s: Venema Media