FOTO’S: NL-Alert afgegeven voor grote uitslaande brand in bedrijfshal in Kolham

FOTO’S: NL-Alert afgegeven voor grote uitslaande brand in bedrijfshal in Kolham

Geplaatst op 13 juli 2022, om 06:57 uur

KOLHAM – Een bedrijfshal aan de Knijpslaan in Kolham is in de nacht van dinsdag op woensdag door een grote brand volledig in de as gelegd. Rond 4:15 uur was de brand onder controle. ‘Maar het pand is volledig verwoest’, aldus de brandweer.

De brandweer kreeg de melding van de grote brand omstreeks 01:45 uur. Het pand, welke pal naast de oprit van de A7 ligt, zou direct uitslaand zijn. Direct reden er meerdere blusvoertuigen naar Kolham om het vuur te bestrijden. De brandweer laat weten dat er geen gewonden zijn gevallen bij de brand. De oprit Hoogezand van de A7 is in de nacht afgesloten en er is een NL-Alert uitgegeven vanwege de forse rookontwikkeling van het pand.

‘Bij aankomst bleek dat er ook twee nabijgelegen woningen werden bedreigd door de vlammen. We hebben er alles aan gedaan om die te behouden.’ Zo vertelt de brandweerwoordvoerder. ‘Dat is gelukt. Al hebben ze wel wat rook- en waterschade opgelopen. Maar de bewoners, die in de buurt zijn opgevangen, kunnen gauw weer terug’, aldus de woordvoerder.

foto’s: Venema Media