Dode bij zwaar ongeval met scooter: bestuurder auto aangehouden

Dode bij zwaar ongeval met scooter: bestuurder auto aangehouden

Geplaatst op 13 juli 2022, om 09:47 uur

GELDROP – Op de Wielewaal in Geldrop is in de nacht van dinsdag op woensdag een scooterrijder om het leven gekomen bij een aanrijding met een automobilist.

Het slachtoffer stak rond 00:30 uur bij een oversteekplaats de weg over, toen hier een auto kwam aangereden. De automobilist heeft het slachtoffer niet tijdig gezien met een zware crash tot gevolg. Het slachtofferrijder is door de klap direct overleden. Het mobiel medisch team wat per helikopter werd opgeroepen, is gecanceld.

De politie doet onderzoek naar het ongeval. De weg was hiervoor lange tijd afgesloten voor het onderzoek. De bestuurder van de auto is in de ambulance nagekeken, maar is niet gewond geraakt. Hij is wel aangehouden als verdachte van het veroorzaken van een zwaar ongeval.

foto’s: Dave Hendriks