Dronken automobilist belandt in de sloot met zijn hond

Dronken automobilist belandt in de sloot met zijn hond

Geplaatst op 11 juli 2022, om 10:18 uur

SCHOORL – Maar liefst 1479 Ugl blies een 54-jarige man uit Schoorl zondag na een ongeluk op de Westgrasdijk in Schoorl. Dat is bijna zeven keer de maximaal toegestane hoeveelheid (220 Ugl).

Zondagavond rond 19.40 uur kregen agenten een melding van een auto die half in het water stond. De bestuurder en zijn hond zaten nog in het voertuig. Agenten wisten de hond en de man veilig op het droge te krijgen en er was geen sprake van letsel. Wel reageerde de man verward en leek onder invloed van alcohol. Een blaastest op straat leverde een ‘F’-indicatie op en dat bleek op het politiebureau niet onterecht. De verdachte blies daar maar liefst 1479 Ugl. Ook bleek de man niet in het bezit van een geldig rijbewijs.

Het voertuig is door een sleepdienst uit het water gehaald.