Dodelijk drama Alblasserdam en Vlissingen: man aangehouden voor leveren munitie

Dodelijk drama Alblasserdam en Vlissingen: man aangehouden voor leveren munitie

Geplaatst op 11 juli 2022, om 18:52 uur

AMSTERDAM – De politie heeft op donderdag 7 juli een 36-jarige Amsterdammer aangehouden op verdenking van het leveren van munitie. De arrestatie komt voort uit de onderzoeken naar de dood van een winkelier uit Vlissingen en de schietpartij in Alblasserdam in mei 2022.

Munitie

Uit het onderzoek van de politie Zeeland-West Brabant  is gebleken dat de aangehouden man eind april munitie zou hebben verkocht aan de verdachte daarvan. Op donderdagavond 7 juli vond daarom een doorzoeking plaats van zijn woning in Amsterdam. Daar werden onder meer verschillende vuurwapens, munitie, verdovende middelen en een groot geldbedrag aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen voor nader onderzoek.

Voorgeleiding

De verdachte is maandag door de officier van justitie voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft beslist dat de man nog zeker veertien dagen langer blijft vastzitten. Het onderzoek wordt voortgezet.