VIDEO: Twee mensen neergeschoten in centrum van Groningen: dader aangehouden

VIDEO: Twee mensen neergeschoten in centrum van Groningen: dader aangehouden

Geplaatst op 10 juli 2022, om 10:30 uur

GRONINGEN – De politie is zaterdagavond massaal uitgerukt nadat twee personen zijn neergeschoten in de stad Groningen aan de Haddingestraat.

Het incident gebeurde even voor 20:00 uur. Er zou meerdere keren geschoten zijn, zo meldt de politie. Hierbij zijn zeker twee mensen gewond geraakt, zo bevestigt de politie. Een traumahelikopter was op de Grote Markt ingezet voor het verlenen van medische assistentie.

RTV Noord heeft gespoken met buurtbewoners die meerdere knallen hebben gehoord. “Ik hoorde geruzie op straat. Wat ik heb gehoord, is dat tien mannen achter één man aan gingen. Die voelde zich bedreigd, in het nauw gedreven. Toen pakte hij een pistool uit zijn auto en schoot hij op de groep”, aldus een buurtbewoner tegen de regionale omroep.

De schutter maakte zich aanvankelijk uit de voeten, maar is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor onderzoek en verhoor.