Getuigen gezocht na ontvoeringspoging Den Haag

Getuigen gezocht na ontvoeringspoging Den Haag

Geplaatst op 9 juli 2022, om 07:21 uur

DEN HAAG – Twee mannen hebben woensdagochtend 6 juli geprobeerd om een andere man op de Godetiaweg te ontvoeren. Door om hulp te roepen en weg te rennen, mislukte dat. De politie is een onderzoek gestart en is dringend op zoek naar getuigen.

Het slachtoffer werd woensdagochtend omstreeks 08.30 uur door twee mannen in schilderskleding gedwongen om in zijn auto te stappen. De verdachten maakten hierbij gebruik van een stroomstootwapen. Door weg te rennen en om hulp te roepen, wist het slachtoffer te ontkomen aan zijn belagers. De verdachten liepen weg in de richting van de Laan van Meerdervoort.

Hoe zagen de verdachten eruit?
De politie is direct een onderzoek gestart, waarna een signalement van de daders kon worden vastgesteld. Een van de verdachten is vermoedelijk een Nederlandse man van rond de 50 jaar oud. Hij heeft een lang postuur en een getrimde baard. De tweede verdachte had een Oost-Europees uiterlijk en is eveneens rond de 50 jaar oud. Hij heeft een breed postuur en droeg woensdag 6 juli een zwart petje en een wit schoudertasje.

Wij zoeken uw camerabeelden en informatie
Het onderzoeksteam komt graag in contact met getuigen van deze poging tot ontvoering. Heeft u iets opvallends gezien op of in de omgeving van de Godetiaweg op woensdag 6 juli tussen 8:00 en 9:00 uur? Of maakt u gebruik van camera’s in deze buurt? Neem dan contact op met de politie.