Meerdere gewonden na instorting van bouwproject in Arnhem

Meerdere gewonden na instorting van bouwproject in Arnhem

Geplaatst op 8 juli 2022, om 15:41 uur

ARNHEM – Bij een bouwproject aan de Delta in Arnhem zijn twee mensen gewond geraakt, waarvan er één ernstig aan toe is. De bouw ligt stil.

Het gebeurde rond 14:00 uur op het industrieterrein IJsseloord. De politie, brandweer en ambulance werden opgeroepen. Op het industrieterrein is een pand in aanbouw van het XLBox, welke garageboxen gaat verhuren. Een lading van een hijskraan die daar met werkzaamheden bezig was, stortte naar beneden. Dit viel op een plateau die vervolgens ook instortte. Bij dit ongeval raakten twee bouwvakkers gewond, waarvan één man in ernstige toestand is. De zwaargewonde man is naar het Radboud UMC overgebracht en de lichtere gewonde naar het Rijnstate ziekenhuis.

De bouw ligt momenteel stil en het ongeval wordt onderzocht door de arbeidsinspectie. Volgens de politie is er nog wel instortingsgevaar, daarom is de omgeving voorlopig afgezet.

foto´s: Persbureau Heitink