Grote duinbrand naast pretpark Duinrell in Wassenaar

Grote duinbrand naast pretpark Duinrell in Wassenaar

Geplaatst op 8 juli 2022, om 14:07 uur

WASSENAAR – In de duinen bij het pretpark bij Duinrell in Wassenaar is vrijdag brand uitgebroken. De brandweer schaalde de brand op naar ‘zeer grote brand’.

Het vuur ontstond rond kwart over twaalf. De brandweer heeft, mede vanwege de droogte, snel opgeschaald naar ‘zeer grote brand’. Dat betekent dat er veel brandweervoertuigen ter plaatse komen. Naast alle wagens is ook een brandweerdrone ingezet om vanuit de lucht een beeld te krijgen.

De brandweer meldde aanvankelijk dat het park gedeeltelijk moest worden ontruimd, maar dat hoefde uiteindelijk niet te gebeuren. Bezoekers van het park ondervinden daarom weinig last van de bluswerkzaamheden.