Woning Leiden beschoten, Politie zoekt getuigen en camerabeelden

Woning Leiden beschoten, Politie zoekt getuigen en camerabeelden

Geplaatst op 7 juli 2022, om 20:26 uur

Leiden – Onbekenden hebben in de nacht van woensdag 6 op donderdag 7 juli een woning aan de Sparrenrode in Leiden beschoten. Niemand raakte gewond. De politie is dringend op zoek naar de daders, getuigen en camerabeelden.

Rond 01.50 uur kreeg de politie meerdere meldingen dat er nabij de Arendshorst in Leiden schoten waren gehoord. Kort hierna kreeg de politie een melding dat de mogelijke verdachten van dit schietincident waren weggevlucht op een scooter en nabij de Milanenhorst waren gevallen. Agenten troffen naast deze scooter een vuurwapen aan, de verdachten werden niet aangetroffen. Mogelijk dat een van de verdachten bij dit incident gewond is geraakt.

Woning Sparrenrode beschoten
Uit onderzoek blijkt dat er was geschoten op een woning aan de Sparrenrode. Rondom de woning zijn meerdere hulzen aangetroffen. De woning was leeg en niemand bleek gewond te zijn. Volgens andere melders zijn de verdachten op de Horstenrode bij een motorscooter achterop gestapt en in de richting van de Kiekendiefhorst gereden. Vanaf de Kiekendiefhorst zijn de verdachten in een auto gestapt die hard is weggereden in de richting van de Willem de Zwijgerlaan. De verdachten zijn niet meer aangetroffen.

Getuigen en beelden welkom
De politie zoekt getuigen én beelden. Wie heeft het schieten zien gebeuren en/of heeft beelden van het schietincident, bijvoorbeeld van een dashcam-, bewakings- of deurbelcamera? Neem contact met ons op via onderstaande contactmogelijkheden. Anoniem tippen kan ook, door te bellen naar Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.  Tippen kan ook via het onderstaande opsporingstipformulier.