19 demonstrerende boeren aangehouden na inzet ME

19 demonstrerende boeren aangehouden na inzet ME

Geplaatst op 7 juli 2022, om 07:47 uur

BLEISWIJK – De politie heeft woensdagavond negentien boeren aangehouden die voor de derde nacht op rij meerdere distributiecentra blokkeerden in Bleiswijk. Om de protestactie te beëindigen, werd de ME ingezet.

De demonstranten weigerden na meerdere verzoeken van de politie om weg te gaan. Daarom zette de politie op last van de burgemeester de ME in bij de distributiecentra aan de Facetlaan en de Laan van Mathenesse. Uiteindelijk is een deel van de agrariërs, 19 mensen, aangehouden. Zij zijn allen overgebracht naar het cellencomplex.

De tractoren van de boeren zijn naar een andere plek gebracht en kunnen daar de voertuigen op een later moment weer ophalen.

foto ter illustratie van eerdere demonstratie