VIDEO: Schoten gelost bij boeren blokkade

VIDEO: Schoten gelost bij boeren blokkade

Geplaatst op 5 juli 2022, om 23:20 uur

HEERENVEEN – De politie heeft meerdere schoten gelost bij de op- en afrit van de A7 bij Heerenveen, waaronder gerichte schoten. De schoten werden gelost toen boeren door een politieblokkade heen wilden rijden om de snelweg op te gaan, schrijft de Leeuwarder Courant.

Er ontstond rond 22:40 uur een dreigende situatie, aldus de politie. Hierbij zijn waarschuwingsschoten gelost en daarnaast werd ook gericht geschoten. Er is een tractor geraakt. Een tractor reed weg en is kort daarna stilgezet op de Jousterweg. Er zouden meerdere aanhoudingen zijn verricht, volgens eerste berichten zijn drie mensen aangehouden.

Iets eerder op de avond had burgemeester Tjeerd van der Zwan een noodbevel afgekondigd. Dit bevel, tot woensdagmorgen negen uur, geldt voor bedrijventerrein IBF aan de noordoostkant van Heerenveen. Bij de schietpartijen raakte niemand gewond, meldde de politie dinsdagavond even na half twaalf. De omgeving is afgesloten voor onderzoek. Omdat er door een agent is geschoten, is de rijksrecherche ingeschakeld om onafhankelijk onderzoek te doen. Dat gebeurt standaard in zulke situaties.

Op social media circuleren veel beelden van het politieoptreden in Heerenveen. Ook bij de A7 waren incidenten. Caroline van der Plas van de politieke partij BBB wil een spoeddebat naar aanleiding van het schietincident.

https://twitter.com/backup_fis/status/1544420940922093568?s=24&t=bTbbti6a3NkkoZ0hef1oYQ