Veel rook door brand bij veevoerfabriek in Eindhoven

Veel rook door brand bij veevoerfabriek in Eindhoven

Geplaatst op 5 juli 2022, om 11:33 uur

Dinsdagochtend heeft er brand gewoed bij Sonac, een fabriek voor (dier)voeding en meststoffen, aan de Meerenakkerweg in Eindhoven. Er kwamen flinke vlammen en een hoop rook uit het dak.

De brand werd iets na achten ontdekt. De brandweer was snel ter plaatse met twee tankautospuiten en een hoogwerker. “De brand woedde in de luchtafzuiging van een van de silo’s”, vertelt een woordvoerder van de Veiligheidsregio. “Dat zorgde voor flink wat rookontwikkeling. Op dit moment is de brand afgeblust en verwachten we snel het sein brand meester kunnen geven.”

De politie heeft het gebied rondom de fabriek afgezet. “Er hangt een sterke chemische lucht, dus we houden de ramen goed dicht.” Volgens de woordvoerder van de Veiligheidsregio zijn er geen schadelijke stoffen vrijgekomen. “Maar het is wel een penetrante lucht. Die zal tijdens het nablussen even aanhouden, maar verdwijnt daarna waarschijnlijk snel.”