Uitslaande brand in flat Arnhem: tientallen woningen ontruimd

Uitslaande brand in flat Arnhem: tientallen woningen ontruimd

Geplaatst op 5 juli 2022, om 11:54 uur

ARNHEM – Op het Gelderseplein in Arnhem heeft dinsdagochtend een uitslaande flatbrand gewoed op de zesde verdieping van het complex. Twee personen hadden rook ingeademd.

De brand werd rond 10:15 uur gemeld, waarna de brandweer met spoed ter plekke kwam. Er werd al snel opgeschaald naar ‘middelbrand’ tot uiteindelijk ‘grote brand’. Ter plekke bleken de vlammen en rook uit het appartement te slaan. De brandweer heeft de brand geblust en zij zijn vervolgens alle woningen boven de zesde bouwlaag gaan controleren op onder andere gevaarlijke stoffen van de rook.

Ontruimd
Twee personen zijn door de ambulance nagekeken vanwege rookinhalatie, maar niemand hoefde naar het ziekenhuis. Tientallen woningen zijn ontruimd en men staat al langere tijd op straat. De getroffen woning is voorlopig onbewoonbaar. De naastgelegen buren kunnen hun woning weer in.

Een ijzeren railing aan de achterzijde van het complex is door de hitte weggesmolten en naar beneden gevallen.

foto’s: Roland Heitink / Persbureau Heitink