Verdachte ‘needle spiking’ op Haags festival blijft vastzitten, substantie bekend

Verdachte ‘needle spiking’ op Haags festival blijft vastzitten, substantie bekend

Geplaatst op 30 juni 2022, om 21:16 uur

Een 31-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats in Nederland is vandaag voor de raadkamer verschenen voor zogenoemd “needle spiking”. Het Openbaar Ministerie verdenkt hem ervan op een festival mensen te hebben geprikt met een injectienaald. Het voorarrest van de man is door de raadkamer van de rechtbank met 30 dagen verlengd.

Het onderzoek is nog in volle gang, maar meerdere mensen hebben zich gemeld omdat ze op het festival zouden zijn geprikt. De verdachte werd ter plekke aangehouden en droeg een injectienaald bij zich met daarin restanten van een substantie. Die substantie is inmiddels onderzocht, het betrof stoffen die voorkomen in cocaïne, heroïne en versnijdingsmiddelen. De slachtoffers zijn hierover geïnformeerd en ook doorverwezen naar de juiste hulpverleners.

Op 19 juli is een zitting gepland bij de rechtbank, waar de zaak tegen verdachte behandeld zal worden.