OPGELET! Man probeert met ijsjes kinderen zijn auto in te lokken

OPGELET! Man probeert met ijsjes kinderen zijn auto in te lokken

Geplaatst op 30 juni 2022, om 09:53 uur

REIMERSWAAL – De politie uit Reimerswaal heeft meerdere meldingen binnengekregen over een man die kinderen benaderd zou hebben. De man zou naar de weg vragen en vervolgens de kinderen een ijsje beloven.

Bij de gemeente Reimerswaal zijn meerdere signalen binnen gekomen over een man die kinderen zou benaderen. Zo zou hij aan kinderen hebben beloofd dat ze een ijsje zouden krijgen als ze de weg wezen. Het gaat volgens een woordvoerder van de politie voornamelijk om berichten die circuleren via sociale media en buurtgroepen en kan ook niet vertellen of er iets is voorgevallen. De politie drukt op het hart dat als er iets verdachts gebeurt, er direct 112 gebeld moet worden. “Zo kunnen wij op het moment zelf ingrijpen.”

De politie wilt nog geen signalement geven van de man. “We willen voorkomen dat er een heksenjacht ontstaat, maar we willen wel dat de buurt alert is. Instrueer je kinderen dat als er iets geks gebeurt, ze het direct komen melden en bel onmiddellijk 112.”