Mogelijk XTC lab brand uit in Oude Pekela

Mogelijk XTC lab brand uit in Oude Pekela

Geplaatst op 30 juni 2022, om 10:20 uur

Bij een felle uitslaande brand in een schuur aan de Hanekampswijk in Oude Pekela zijn donderdagochtend meerdere explosies gehoord. ‘Wij vermoeden dat hier een xtc-lab zat’, zegt woordvoerder Geert Walburg van de brandweer.

De brand, die is overgeslagen naar een naastgelegen woning, is inmiddels onder controle. ‘Voor zover wij weten zat er niemand in de panden en is niemand gewond geraakt’, aldus Walburg.

Een aantal van de explosies waren zo heftig dat brokstukken door de lucht vlogen. ‘Gelukkig zijn geen brandweermensen gewond geraakt’, zegt Walburg. ‘Maar dat is wel de reden dat we mensen in een NL Alert hebben opgeroepen om bij de ramen weg te gaan.’ In de melding werd mensen in de omgeving aangeraden naar binnen te gaan en deuren en ramen te sluiten. Inmiddels geldt dat advies niet meer.

Als de brand geblust is, gaat de politie onderzoek doen naar wat precies in het pand zit.