Politieagent op vakantie redt jongen (5) uit de Maas

Politieagent op vakantie redt jongen (5) uit de Maas

Geplaatst op 26 juni 2022, om 13:01 uur

VENLO – Een agent uit Rotterdam heeft zaterdag een 5-jarige jongen gered uit de Maas. Dat meldt het basisteam Venlo-Beesel op Facebook. De agent was op vakantie met zijn vrouw in Venlo toen hij het kind in het water zag belanden aan de Havenkade.

De agent en vrouw genoten van “even niks hoeven”. Geen werk, geen gedoe, gewoon ontspannen. Alles verliep zoals je van een vakantiedag mag verwachten, totdat hij plotseling bij de Havenkade een kindje richting de rivier zag rennen. Een jongetje op blote voeten met slechts een luier om zijn lijfje. Dit klopte niet en hij ging achter het jongetje aan. Toen hij zag dat de kleine man het water inliep, aarzelde hij geen seconde en wist hem uit de rivier te halen.
Al snel werd duidelijk dat het jongetje niet kon praten en niet reageerde op vragen die aan hem werden gesteld. Het jongetje (naar later bleek 5 jaar oud) was onder meer auditief beperkt. Hij was kletsnat geworden door het rivierwater, maar dankzij het snelle ingrijpen van onze collega kon erger worden voorkomen. Collega’s van het Venlo waren snel ter plaatse en ontfermden zich over de jongeman.
Met het jongetje gaat het na omstandigheden goed. Hij is overgedragen aan de hulpverlening.