Brand in veegwagen bezorgt verkeer op A12 grote hinder; vertraging loopt op naar een uur

Brand in veegwagen bezorgt verkeer op A12 grote hinder; vertraging loopt op naar een uur

Geplaatst op 23 juni 2022, om 16:33 uur

Op de A12 tussen Veenendaal en Maarsbergen richting Utrecht heeft donderdagmiddag een veegwagen in brand gestaan. Dit zorgt voor grote vertragingen. De file loopt snel op en bedraagt rond 16.15 uur al ruim zes kilometer, goed voor bijna 50 minuten extra reistijd.

Rond 15.00 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een voertuigbrand op de A12. De brandweer ging met meerdere blusvoertuigen ter plaatse en bluste de veegwagen die in lichterlaaie stond. Twee van de drie beschikbare rijstroken werden afgesloten.

Door de brand is olie op de weg terecht gekomen. Rijkswaterstaat verwacht dat de weg pas aan het begin van de avond weer open zal gaan.