Voorlopige hechtenis van Donny M. verlengd

Voorlopige hechtenis van Donny M. verlengd

Geplaatst op 17 juni 2022, om 12:00 uur

De raadkamer gevangenhouding van de rechtbank Limburg heeft vandaag de voorlopige hechtenis van Donny M. met 90 dagen verlengd.

Ernstige bezwaren
Naar het oordeel van de raadkamer bestaan er ernstige bezwaren tegen Donny M. voor de feiten waarvan hij verdacht wordt. Er is dus meer dan alleen een verdenking dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan de ontvoering van Gino en het hem van het leven beroven. Ook is er een verdenking bijgekomen. Het bezit en verspreiden van kinderporno. Ook daarvoor heeft de rechtbank ernstige bezwaren aangenomen.

Redenen
Naar het oordeel van de raadkamer zijn er ook redenen om Donny M. langer vast te houden. Niet alleen is de rechtsorde ernstig geschokt door de feiten waarvan Donny M. verdacht wordt, maar de rechtbank vreest ook voor herhaling als Donny M. op vrije voeten zal worden gesteld.

Zitting
Na deze termijn van 90 dagen moet de strafzaak voor de eerste keer bij de rechtbank op een openbare zitting komen. Dit zal naar verwachting een pro-formabehandeling zijn, waar alleen de voortgang van het onderzoek en de voorlopige hechtenis zullen worden besproken.