Groepje meiden in wachtrij Walibi ingesloten en betast

Groepje meiden in wachtrij Walibi ingesloten en betast

Geplaatst op 11 juni 2022, om 17:41 uur

Een schooluitje van een groep vriendinnen in Walibi Holland heeft een vervelende wending gekregen in een wachtrij. Dat schrijft docente Anne Peetoom op Twitter. Haar 18-jarige dochter maakte afgelopen week angstige momenten mee toen ze in de rij geïntimideerd en aangerand werd door een groep jongens.

“Dochter, echt wel wat gewend, heeft zich nooit eerder zo onveilig gevoeld als in de rij voor de achtbaan bij Walibi”, aldus Peetoom. “Met zes vriendinnen gesandwicht tussen twee groepen jongens en geen kant op kunnen. Knijpen, intimideren, handen overal. Smalle donkere rij, geen personeel. Geen mogelijkheid om uit de rij te gaan. Zo niet oké.”

Er is inmiddels over het incident gesproken met Walibi, meldt het AD. Peetoom: ,,Het is iets wat waarschijnlijk in ieder ander park ook had kunnen gebeuren, daarom heb ik dit ook aan willen kaarten. Als je ziet dat er zo’n groep naar binnen gaat moet je misschien gewoon meteen ‘pats’ het licht aandoen.’’

De woordvoerder van Walibi laat weten aan het AD: ,,Het is niet iets wat veelvuldig gebeurt, maar we tolereren dit totaal niet.’’ Ze zegt dat de groep jongens er door een medewerker van een pretpark op aangesproken is.