Verdachte(17) aangehouden voor dreigmail scholengemeenschap Bilthoven

Verdachte(17) aangehouden voor dreigmail scholengemeenschap Bilthoven

Geplaatst op 5 juni 2022, om 22:10 uur

Bilthoven – Een 17-jarige jongen uit Oirschot is aangehouden op verdenking van het sturen van een dreigmail naar scholengemeenschap De Werkplaats in Bilthoven.

Dinsdagavond 31 mei 2022 ontving een aantal leerlingen van de scholengemeenschap aan de Kees Boekelaan in Bilthoven een dreigmail. Hierin werd een heftig dreigement geuit. De mail is vervolgens op diverse social-media kanalen gedeeld en opgepikt door verschillende media. De politie is naar aanleiding van de melding direct een onderzoek gestart naar de herkomst van de mail. Op advies van het Openbaar Ministerie, de politie en de gemeente besloot de school de deuren op donderdag 2 en vrijdag 3 juni te sluiten.

Aanhouding
Uit het onderzoek kwam een 17-jarige jongen uit Oirschot naar voren. Hij is zaterdag 4 juni aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Uit niets is gebleken dat de verdachte daadwerkelijk van plan was om de dreigementen uit te voeren. Het onderzoek naar de bedreiging is nog niet afgerond.

Met deze aanhouding is duidelijk geworden dat er geen bedreiging meer is voor de school en dus zal deze vanaf 7 juni weer open kunnen op basis van het advies van het Openbaar Ministerie, de politie en de gemeente.

Spannend om te praten
Dit soort dreigementen bij scholen komt vaker voor. Meestal voor de grap. In dat geval kan het lastig zijn om daarover te praten. Maar we kunnen je daarbij helpen. Vind je het nou spannend om met de politie te praten? Dan kun je het misschien wel kwijt bij een leerkracht of een volwassene die je vertrouwt. Je kan ook bellen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Zij kunnen je dan verder helpen en jouw gegevens blijven ook echt anoniem.