Zwaar verminkte dode bij explosie drugslab is Eindhovenaar (53)

Zwaar verminkte dode bij explosie drugslab is Eindhovenaar (53)

Geplaatst op 2 juni 2022, om 10:28 uur

HAULE / EINDHOVEN – De dode bij de explosie in het Drugslab in het Friese Haule is geïdentificeerd. Het gaat om een 53-jarige man uit Eindhoven. Een 21-jarige, ook uit Eindhoven, raakte zwaargewond meldde de politie al woensdag.

Politie, brandweer, ambulance en het MMT kwamen met spoed ter plaatse. Onderzoek wees al snel uit dat de ontploffing is ontstaan door een drugslab in werking. Als gevolg van de ontploffing kwam de Eindhovenaar om het leven gekomen en een 21-jarige man uit Eindhoven zwaargewond geraakt.

Onderzoek
In het pand zijn diverse ketels aangetroffen voor de productie van synthetische drugs. Toen bij aankomst van de hulpdiensten bleek dat het om een drugslab ging is de locatie direct aangemerkt als plaats delict. Het onderzoek is donderdag nog in volle gang. De gewonde Eindhovenaar heeft de politie ook nog niet kunnen horen over zijn betrokkenheid.

foto boven: ter illustratie