Aanhouding in onderzoek doodgeschoten Rodney Mijnal

Aanhouding in onderzoek doodgeschoten Rodney Mijnal

Geplaatst op 1 juni 2022, om 11:37 uur

Amsterdam – De recherche heeft een verdachte aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de gewelddadige dood van de 42-jarige Rodney Mijnals. Mijnals werd zaterdagavond 19 februari neergeschoten bij zijn woning aan de Fizeaustraat en kwam vervolgens om het leven. Opsporingsprogramma’s Opsporing Verzocht en Bureau 020 besteedden een week voor de aanhouding uitgebreid aandacht aan de zaak.

De verdachte betreft een 22-jarige man en hij werd woensdagochtend 1 juni aangehouden in Almere. Momenteel zit de man in alle beperkingen en de politie deelt daarom niet meer informatie over (de precieze verdenkingen tegen) hem. Bij het schietincident waren in ieder geval drie daders betrokken en de recherche sluit meer aanhoudingen niet uit.

Gezocht voertuig in beslag genomen

Naast de aanhouding hebben er in het onderzoek ook verschillende doorzoekingen plaatsgevonden. Eerder werd – onder andere in de opsporingsprogramma’s – aangegeven dat de recherche op zoek was naar (meer informatie over) een specifiek voertuig dat mogelijk gebruikt zou zijn door daders van het schietincident. Dit voertuig is bij de doorzoekingen aangetroffen en in beslag genomen voor verder onderzoek.

Informatie delen

Informatie over deze zaak is nog steeds welkom bij de recherche. Kunt u het onderzoeksteam mogelijk verder helpen? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.