Gaspatroonwapen gevonden bij jongen met bivakmuts

Gaspatroonwapen gevonden bij jongen met bivakmuts

Geplaatst op 31 mei 2022, om 17:40 uur

Rotterdam – Agenten die bezig waren met hun surveillance zagen maandagavond op de Vierhavensstraat een jongen lopen met een bivakmuts op. Toen zij de jongen wilden controleren, zette deze het op een lopen. Bij een latere fouillering werd bij de jongen zelf niks gevonden, maar langs de vluchtroute werd een wapen dat zeer leek op een vuurwapen gevonden.

Rond 19.30 uur zagen agenten vanuit hun surveillance-auto de jongeman met de bivakmutsde straat oversteken. Zij spraken hem aan en wilden zijn ID controleren. De jongen zette het op een lopen richting de Keileweg. De agenten zetten de achtervolging in en wisten de jongen staande te houden.

Op hun weg terug werden de agenten gewenkt door omstanders en op hun aanwijzen werd een wapen gevonden. Dit bleek later een gaspatronwapen te zijn. De 18-jarige Rotterdammer is aangehouden.