Politie schiet man in been na poging woninginbraak

Geplaatst op 27 mei 2022 16:32 uur | Laatst bijgewerkt op 27 mei 2022 16:32

Winterswijk – In de ochtend van vrijdag 27 mei kreeg de politie een melding van een poging woninginbraak aan de Staringstraat. Bij de poging werd de verdachte gestoord bij de inbraak door de bewoner waarop hij er vandoor is gerend.

Tekst loopt door onder de advertentie

De politie zag de verdachte lopen op de Jacob Catsstraat en sprak hem aan. De verdachte was in het bezit van een mes en de agent loste een waarschuwingsschot. Dit had niet het gewenste resultaat. Vervolgens voelde de agent zich genoodzaakt te schieten. De verdachte werd in een been geraakt. 

De verdachte man is door een  ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De Rijksrecherche stelt een onderzoek in naar de juistheid van het wapengebruik door de politie. De politieman heeft de status van getuige.
(2022233668)