Het verhaal achter het dodelijk ongeluk: ‘Ik had dit nooit gewild’

Het verhaal achter het dodelijk ongeluk: ‘Ik had dit nooit gewild’

Geplaatst op 26 mei 2022, om 12:31 uur

RIDDERKERK/EINDHOVEN – De vrachtwagenchauffeur van het dodelijk ongeluk in de nacht van zondag op maandag in de haven bij Ridderkerk heeft in anonimiteit zijn verhaal gedeeld aan 112nederland. Bij de aanrijding kwam een 20-jarige jongeman uit Eindhoven om het leven.

Om 2.45 uur zijn wekker om op tijd op te staan. Na de ochtendroutine is het tijd om op pad te gaan naar de vrachtwagen.

Hij vertrek met de auto richting Ridderkerk waar zijn vrachtwagen geparkeerd staat. Bij aankomst was er een zoekactie gaande van de politie, maar kon zijn weg vervolgen om naar de vrachtwagen te gaan. Toen hij uitstapte checkte een agent voor de zekerheid zijn auto, maar deze was natuurlijk verder leeg. Hij liep naar de vrachtwagen en deed een controle of de spanbanden en de kettingen ,waar de machines mee zijn vastgezet, nog vastzitten.

‘Ik zie dat de luchtketels leeg zijn na het weekend, dus lucht draaien en de verlichting aan bestuurderskaart invoeren en de navigatie instellen op het adres waar ik naartoe ga. Na
4 tot 5 minuten geeft de vrachtwagen aan dat er genoeg lucht is om te gaan rijden en ik zet de vrachtwagen in beweging. Niet wetende dat jij je hebt verstopt onder de trailer.

Na 30 meter gereden te hebben komen er een agent en de beveiliger op mijn vrachtwagen af rennen: stoppen stoppen, we hebben een vreemd geluid gehoord en ze gaan onder de vrachtwagen kijken.

03:45 er zijn meerdere levens verwoest die van jou die onder de trailer ligt en die van mij en je naasten en rest ons alle de vraag waarom ? Wat er daarna gebeurt is wil ik niet vertellen omdat dit niet relevant is. Waarom niet? Deze jongeman heeft ook een vader, moeder, broertje, zusje, familie en vrienden. En ik heb echt met hun te doen.

Bedenk maar dat het je eigen zoon of je broertje is.’.

Verder verteld de chauffeur de reacties op Facebookberichten zwaar. Reacties zoals ‘deze chauffeur verdient een lintje’, vind hij zwaar ongepast. Zo verteld de chauffeur verder: ‘Waarom? Ik ben ook een mens en wat er gebeurt is hoef je niet trots op te zijn. We zijn allemaal mensen en kunnen niet allemaal perfect zijn. Dit wil niemand meemaken!

Ik zal de rest van mijn leven opstaan met de gedachte wat als. Ik zal er altijd mee naar bed gaan. Dit zal mijn bagage zijn voor de rest van mijn leven. Als ik het kon veranderen zou ik het
gelijk doen. Maar het is zo gelopen.

‘Ik wens de familie heel veel sterkte toe met dit verlies. Dit heb ik niet gewild.’`