Overleden vrouw geïdentificeerd

Overleden vrouw geïdentificeerd

Geplaatst op 24 mei 2022, om 11:10 uur

Nederweert – De vrouw die 28 september vorig jaar in het kanaal bij Nederweert werd aangetroffen, is geïdentificeerd. Het blijkt een 57-jarige vrouw van Duitse komaf te zijn. Haar nabestaanden zijn inmiddels in kennis gesteld van haar overlijden. Haar identificatie geeft een nieuwe impuls aan het onderzoek naar haar dood.

Het Openbaar Ministerie Wuppertal en de mordkommission van de politie Wuppertal hebben in samenwerking met het Nederlandse rechercheteam van Eenheid Limburg en het Openbaar Ministerie Limburg het onderzoek naar het overlijden van de vrouw verder opgepakt.

Ondanks intensief onderzoek en speurwerk heeft het lang geduurd voor de identiteit vastgesteld kon worden. Lees hier meer over de vondst van de vrouw en hoe het onderzoek sindsdien vorm kreeg. De 57-jarige vrouw uit Duitsland (Solingen) werd op 12 april in Duitsland als vermist opgegeven. Daarna kwamen beide zaken al snel samen en kon geconcludeerd worden dat de vermiste Duitse de vrouw was die in september in het kanaal bij Nederweert gevonden werd.