Shantienne slachtoffer liquidatie Rotterdam, broertje eerder doodgeschoten

Shantienne slachtoffer liquidatie Rotterdam, broertje eerder doodgeschoten

Geplaatst op 23 mei 2022, om 12:01 uur

De man die zondagavond is doodgeschoten aan de Nassauhaven in Rotterdam is Shantienne Frans, dat melden meerdere bronnen tegenover Boevennieuws en is bevestigd door vrienden van het slachtoffer. Shantienne is de broer van de in mei 2020 doodgeschoten Merwin Junny Frans.

Shantienne Frans
Shantienne Frans werd gisteravond voor zijn woning aan de Persoonsstraat in Rotterdam rond 23.30 uur onder vuur genomen. Hij wist nog weg te rennen naar de aansluitende Nassauhaven, maar zakte daar alsnog in elkaar. De schutter vuurde vervolgens nog eens meermaals op de man om daarna aan de bijrijderskant van een grijze auto te stappen en weg te vluchten. Deze auto werd enkele minuten later aan de Feyenoordkade in brand gestoken. Familieleden van Shantienne Frans waren al snel ter plaatse net als meerdere hulpdiensten. Deze moesten echter al snel concluderen dat ze niks meer voor de man konden betekenen.

Zie ook: Schokkende video: man geliquideerd in Rotterdam

Merwin ‘Junny’ Frans
Het is niet de eerste keer dat het gezin te maken krijgt met het verlies van een dierbare door vuurwapengeweld. Shantienne Frans is de broer van de op 29 mei 2020 doodgeschoten Merwin ‘Junny’ Frans. Michelangelo B. en Anderson B. werden vorig jaar voor deze moord veroordeeld tot celstraffen van 18 en 17 jaar.
De toen 30-jarige Merwin Frans werd door de twee mannen opgewacht in een busje nabij diens woning aan de Bramentuin in Rotterdam. Toen Merwin Frans vanuit de voortuin naar zijn auto liep werd hij meermaals van dichtbij neergeschoten. Door de schoten werden het zusje en de moeder van Merwin Frans wakker en troffen ze hem hevig bloedend aan in de voortuin waar ze hem hebben zien sterven. Ook Shantienne Frans heeft zijn broertje ernstig gewond op straat zien liggen.

Liquidaties
Tijdens een van de zittingen in de rechtszaak tegen de twee verdachten van de liquidatie van Merwin ‘Junny’ Frans werd Shantienne zelf nog aangehouden. Hij wist de deur van het afgesloten gedeelte van de rechtszaal open te trekken. Een beveiliger kon nog maar net voorkomen dat hij een van de verdachten besprong.
Gisteravond werd hij zelf het slachtoffer van een schietpartij. Hoewel de politie na de liquidatie op zijn broertje al snel de twee verdachten wist aan te houden, zijn er nu nog geen arrestaties verricht.

Wat de aanleiding is geweest van de schietpartij is nog onbekend. Ook het motief achter de liquidatie van Merwin ‘Junny’ Frans en wie de eventuele opdrachtgever is geweest is nooit bekend geworden.