Sander(13) redt mensen uit brandende woning in Ede

Sander(13) redt mensen uit brandende woning in Ede

Geplaatst op 22 mei 2022, om 09:45 uur

EDE – Een jonge voorbijganger ontdekte dinsdagavond een woningbrand in Ede. Door het snelle handelen van de jongen wist hij erger te voorkomen. Later die avond is er een man opgepakt op verdenking van brandstichting, het zo gaan om een bewoner van het pand.

Op de begane grond van de woning aan de Zuilestein woedde dinsdagavond een brand. Sander zag dit en belde direct de brandweer. De bewoners van de woning zaten op het moment van de brand in de achtertuin en waren zich van geen kwaad bewust.

De hulpdiensten hadden het vermoedde dat er nog iemand in de woning aanwezig zou zijn. “Dat was de reden om op te schalen naar middelbrand en een extra voertuig te laten komen”, zegt Lammert Flier, woordvoerder van de brandweer. “We hebben de woning nogmaals héél goed gezocht, een dubbelscan uitgevoerd. Toen bleek dat er toch niemand meer binnen was.”

Omdat de jongen rook had ingeademd is hij gecontroleerd door het ambulancepersoneel meer hoefde niet mee. Een aantal dagen later is hij in het zonnetje gezet tijdens een oefenavond van de Jeugdbrandweer.