Man aangehouden na bedreigen en bespugen tramconducteur

Man aangehouden na bedreigen en bespugen tramconducteur

Geplaatst op 18 mei 2022, om 14:15 uur

Amsterdam – De politie onderzoekt de bedreiging en bespuging van een 45-jarige tramconducteur op maandag 16 mei 2022 in tram 1.

Even na 16.00 uur stapt, ter hoogte van de halte Spiegelgracht, een man met een blikje bier in zijn hand tram 1 in, die richting Station Amsterdam Muiderpoort rijdt. Hij loopt zonder in te checken direct naar de conducteur en dreigt haar dood te schieten. De agressieve man spuugt ook meerdere keren op het spatscherm van de servicebalie. Dit gaat door totdat de tram bij de halte Vijzelgracht aankomt. Daar wordt de verdachte door gealarmeerde agenten aangehouden. De man, een 33-jarige Rotterdammer, is ingesloten voor nader onderzoek.