Politie lost waarschuwingsschot bij aanhouding verdachte in Rotterdam

Geplaatst op 17 mei 2022 16:28 uur | Laatst bijgewerkt op 17 mei 2022 16:28

Rotterdam Barendrecht – Agenten van de politie in Rotterdam hebben op 13 mei een waarschuwingsschot gelost bij de aanhouding van een 27-jarige Rotterdammer. Niemand raakte gewond.

Tekst loopt door onder de advertentie

Stockfoto politie

De verdachte zou betrokken zijn geweest bij een bedreiging, eerder op deze dag in Barendrecht. Op de Voordijk aldaar kregen twee mannen ruzie met elkaar, waarbij de verdachte de andere man woordelijk had bedreigd en een vuurwapen bij zich zou hebben gehad.

Waarschuwingsschot
De ruzie bleef bij woorden, maar de politie werd wel over het voorval ingelicht. Op de Beijerlandselaan in Rotterdam werd de man in een auto gevonden. Doordat hij mogelijk een vuurwapen bij zich kon hebben, werd hij met een benaderingstechniek gevaarlijke verdachten aangehouden. De verdachte luisterde niet naar de aanwijzingen van de agenten, waarop een agent zich genoodzaakt voelde een waarschuwingsschot te lossen. Daarna lukte het wel om de man probleemloos te arresteren. Bij hem werd overigens geen vuurwapen aangetroffen.