Zeven aanhoudingen na aantreffen verdovende middelen en wapens

Zeven aanhoudingen na aantreffen verdovende middelen en wapens

Geplaatst op 16 mei 2022, om 15:19 uur

Amsterdam – De politie heeft op dinsdag 10 mei in Amsterdam zeven verdachten aangehouden op verdenking van verboden wapen- en drugsbezit. Bij de aanhoudingen trof de politie verdovende middelen aan. De goederen en voertuigen zijn in beslag genomen. Drie van de zeven verdachten zijn vrijdag 13 mei voorgeleid aan de rechter-commissaris en zitten voorlopig vast. De andere vier zijn op de dag van de aanhouding heengezonden.

Tijdens hun surveillance op de snelweg A4, zagen agenten twee voertuigen rijden die contact met elkaar zochten. De agenten volgden de voertuigen naar een adres in Amsterdam. Hier is tussen de inzittenden van beide voertuigen mogelijk een overdracht van strafbare goederen geweest, waarop is overgegaan tot controle van de betrokken voertuigen en inzittenden. Tijdens het doorzoeken van een van de voertuigen is op de bijrijdersstoel en in een verborgen ruimte in totaal twee kilo cocaïne aangetroffen. Ook in het tweede voertuig werd een verborgen ruimte aangetroffen. Alle verdachten zijn aangehouden en de voertuigen zijn in beslag genomen. De verdachten komen uit Leidschendam, Den Haag en Amsterdam en zijn tussen de 25 en 38 jaar oud.  

Diezelfde avond vond er een doorzoeking plaats in de Amsterdamse woning van één van de verdachten. Hierbij zijn onder andere hennep, een vuurwapen en een aanzienlijke hoeveelheid harddrugs aangetroffen en in beslag genomen.

 

(woordvoering: Landelijke Eenheid)