Onder invloed van drugs het weiland in

Onder invloed van drugs het weiland in

Geplaatst op 16 mei 2022, om 14:22 uur

Heijningen – Een 25-jarige Roemeen is maandag 16 mei 2022 omstreeks 07.00 uur op de Postbaan met zijn auto over een rotonde gereden en in een weiland tot stilstand gekomen. Hij bleek onder invloed van drugs de auto te hebben bestuurd.

Toen agenten na een melding ter plaatse kwamen, troffen ze de auto plus bestuurder in een weiland aan. De man gaf aan geen rijbewijs te hebben. Hij moest meewerken aan een drugstest, waaruit bleek dat hij onder invloed van cannabis en amfetamine was. Daarop is hij aangehouden op verdenking van rijden onder invloed en meegenomen naar het politiebureau. Daar heeft hij meegewerkt aan een bloedonderzoek om te kunnen vaststellen wat hij precies heeft gebruikt.
Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed, rijden zonder rijbewijs en het in gevaar brengen van mede wegebruikers (art 5).