Slachtoffer Faunasingel overleden door noodlottig ongeval

Slachtoffer Faunasingel overleden door noodlottig ongeval

Geplaatst op 13 mei 2022, om 09:58 uur

Roermond – De jonge vrouw, die door de politie zeven maanden geleden in een woning aan de Faunasingel in Roermond werd aangetroffen, is overleden als gevolg van een noodlottig ongeval. Dit is gebleken na een uitgebreid tactisch en forensisch onderzoek.

In de ochtend van maandag 11 oktober 2021 werden de hulpdiensten opgeroepen voor een reanimatie in een woning, maar ter plaatse bleek het slachtoffer al te zijn overleden.

Onderzoek
Vervolgens werd er een rechercheonderzoek opgestart. Het onderzoeksteam hield met alle scenario’s rekening. Bij de start van het onderzoek waren er een hoop vragen en onduidelijkheden, die onderzocht moesten worden.
Afgelopen maanden is een tijdlijn gemaakt, buurtonderzoek ingesteld en zijn diverse getuigenverklaringen opgenomen en verder uitgezocht.

NFI
Gedurende het onderzoek kwam een aantal vraagstukken naar voren, die het onderzoeksteam graag beantwoord wilde zien. Daarvoor was de expertise van wetenschappers van het NFI(Nederlands Forensisch Instituut) nodig. Die antwoorden namen enige tijd in beslag, maar zijn inmiddels binnen.

Resultaten
Het rechercheonderzoek was gericht op waarheidsvinding en is nu afgerond. De vragen en onduidelijkheden zijn afdoende beantwoord. Samen met de bevindingen van het NFI is naar voren gekomen dat er geen sprake is van een misdrijf maar van een noodlottig ongeval.

Nabestaanden
De nabestaanden van het slachtoffer zijn inmiddels op de hoogte gebracht van de uitkomsten van het onderzoek. Daarmee wordt het onderzoek nu gesloten en het dossier opgelegd.

NB: Omwille van privacy en uit piëteit naar de nabestaanden wordt er verder geen informatie verstrekt over het onderzoek en de doodsoorzaak.