Dronken fietser rijdt kind aan en deelt kopstoot uit aan politie-inspecteur

Dronken fietser rijdt kind aan en deelt kopstoot uit aan politie-inspecteur

Geplaatst op 10 mei 2022, om 02:09 uur

Antwerpen – Een dronken fietser heeft zondagavond een kopstoot uitgedeeld aan een politie-inspecteur. De man had kort daarvoor een kindje aangereden en raakte verwikkeld in een vechtpartij. Eerder op zondag raakte ook al een andere politieman lichtgewond toen een dronken bestuurder hem in het gezicht sloeg.

Het incident gebeurde op het Steenplein. “De politie werd verwittigd omdat de fietser een kind langs achter had aangereden. Het kind, acht jaar oud, liep lichte verwondingen op. Kort daarna ontstond er een vechtpartij tussen de fietser en enkele andere personen. De 31-jarige man stond in bloot bovenlijf op de brug en was onder invloed van alcohol”, zegt de politie.

Die kwam ter plaatse, maar de man weigerde elke vorm van medewerking. Hij werd bestuurlijk aangehouden wegens openbare dronkenschap. “In de combi begon de man met zijn hoofd tegen het interieur te slaan”, aldus de politie. Een inspecteur probeerde de man tegen te houden, waarna de man hem een kopstoot uitdeelde. De politieman raakte daarbij lichtgewond.

Eerder op de dag verwondde een dronken bestuurder ook al een politie-inspecteur op de Singel. Daar had de 40-jarige man een positieve ademtest afgelegd na een aanrijding. “Die mondde uit in een vechtpartij waarbij de man met een autokrik zou gezwaaid hebben”, vertelt de politie, die de man staande kon houden. Bij controle bleek zijn wagen niet ingeschreven, noch verzekerd of gekeurd.

De politie vroeg een takelwagen ter plaatse, maar er ontstond opnieuw een discussie. “De verdachte stelde zich weerspannig op ten aanzien van de politie, en sloeg het ademtoestel uit de handen van een inspecteur. Vlak daarna kreeg de inspecteur een vuistslag in zijn gezicht”, zegt de politie. Het slachtoffer raakte lichtgewond. Beide dronkenmannen mochten na hun verhoor beschikken.