Dierenarts aangehouden vanwege vervalste papieren

Dierenarts aangehouden vanwege vervalste papieren

Geplaatst op 10 mei 2022, om 08:30 uur

Eindhoven – De politie heeft dinsdag 10 mei een 63-jarige dierenarts uit de omgeving van Eindhoven aangehouden op verdenking van valsheid in geschrifte.

Onderzoek
We kwamen de dierenarts vorig najaar op het spoor in een nog lopend onderzoek van de Dierenpolitie naar louche puppyhandel in Veldhoven. Hieruit werd duidelijk dat de dierenarts de dierenpaspoorten die hij uitgaf, verkeerd invulde. Daarnaast vulde hij de verplichte informatie op een dierenpaspoort niet in. Ook hebben we aanwijzingen dat de dierenarts rommelde met de medicijnen die hij voorschreef.

De 63-jarige man is meegenomen naar het bureau voor verhoor. We hebben zijn woning en werkruimte doorzocht. De officier van justitie bepaalt het vervolg van het strafrechtelijk onderzoek naar de handel en wandel van de dierenarts. De deskundigen van de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA) hebben de politie ondersteund in dit onderzoek.