Twee vrouwen (18 en 19) omgekomen bij scooterongeluk in Alblasserdam

Twee vrouwen (18 en 19) omgekomen bij scooterongeluk in Alblasserdam

Geplaatst op 6 mei 2022, om 17:22 uur

Bij een aanrijding tussen een personenauto en een scooter op 6 mei op de Edisonweg in Alblasserdam zijn twee vrouwen om het leven gekomen.

Het gaat de twee opzittenden van de scooter: een 19-jarige vrouw uit Alblasserdam overleed ter plaatse. De tweede opzittende, een 18-jarige vrouw uit Alblasserdam, werd in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis vervoerd waar zij later overleed, meldde burgemeester Jaap Paans tijdens de persconferentie.

Rond 01.30 uur kwam de bestuurder van de personenauto op de kruising Molenpad-Grote Beer in botsing met de scooter. De vrouwen werden van hun scooter geslingerd, waarbij de 19-jarige vrouw ter plaatse overleed. De 24-jarige bestuurder uit Papendrecht bleef bij het ongeval ongedeerd. Hij reed na de botsing een paar honderd meter door, stopte alsnog en liep terug naar de plaats van het ongeval. Hij werd aangehouden en wordt verhoord. De automobilist had niet gedronken of drugs gebruikt.

De politie heeft het ongeval in onderzoek en zoekt getuigen.