Politie onderzoekt straatroof op medewerkers juwelier

Politie onderzoekt straatroof op medewerkers juwelier

Geplaatst op 6 mei 2022, om 10:16 uur

Amsterdam – Twee medewerkers van een juwelier aan het Buikslotermeerplein zijn vrijdagochtend 6 mei 2022 het slachtoffer geworden van een straatroof. Het is onduidelijk of er buit is gemaakt. De recherche onderzoekt de zaak.

De medewerkers lopen rond 9.40 uur van hun auto naar het pand als zij ineens worden belaagd door twee mannen met gezichtsbedekking. Na een schermutseling waarbij de slachtoffers lichtgewond raken, rennen de twee verdachten in de richting van een gereedstaande scooter. Door ingrijpen van omstanders lukt het de verdachten niet om weg te komen op de scooter. Ze vluchten vervolgens te voet in de richting van de Mariëndaal, waar ze korte tijd later worden aangehouden door toegesnelde agenten. De verdachten, Amsterdammers van 16 jaar, zijn ingesloten voor nader onderzoek.

Getuigenoproep
De politie is ondanks de twee aanhoudingen op zoek naar getuigen van dit incident. Weet je meer, of was je rond dit tijdstip in de buurt van het Buikslotermeerplein en heb je iets verdachts gezien? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Anoniem kan ook via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.