Haar van vrouw in bus in brand gestoken

Haar van vrouw in bus in brand gestoken

Geplaatst op 6 mei 2022, om 15:13 uur

Tilburg – Het haar van een 22-jarige Tilburgse is gistermiddag in een stadsbus (lijn 2) door een vrouw met een aansteker in brand gestoken. Ook kreeg het slachtoffer van dezelfde vrouw een flinke elleboogstoot. Ze liep enkele geschroeide plekken op haar hoofdhaar en een pijnlijke linkerbovenarm  op. Ook haar jas heeft aan de kraag zwarte schroeiplekjes. De politie arresteerde na onderzoek vanmiddag, een 37-jarige Tilburgse als verdachte.

Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. Ze stapte donderdag 5 mei jl. omstreeks 14.50 uur op het Buurmalsenplein in de bus. Ze ging op een stoel aan de linkerzijde langs het gangpad zitten. Ze had oortjes in en luisterde muziek. Toch hoorde ze dat achter haar een man en een vrouw ruzie maakten.  Plotseling rook ze een sterke brandlucht, ze legde haar staart naar voren en zag dat er haren verkruimeld waren. Ze keek achterom en zag toen dat een vrouw achter haar zat die een aansteker in haar handen had. Die vrouw riep iets tegen haar over het in de fik steken van haar haren. Vervolgens stond ze op en gaf aangeefster tijdens het voorbij lopen ook nog een elleboogstoot. Hierna stapte ze uit bij de halte Europalaan / Baden Powellaan.

Onderzoek
Het slachtoffer stapte een halte verder uit en waarschuwde de politie. Volgens haar had ze geen enkele aanleiding gegeven tot de mishandeling. Uit het politie onderzoek bleek dat een mannelijke passagier had ingegrepen en de hand van de vrouw met de aansteker had weggeduwd. Dat was de ruzie die aangeefster hoorde. Verder onderzoek onder meer aan de hand van camerabeelden leidde al snel naar een 37-jarige Tilburgse die vrijdagmiddag 6 mei 2022 met toestemming van de officier van justitie is aangehouden.