Zwaar vuurwerk aangetroffen in opslaglocatie, man uit Hoeven aangehouden

Zwaar vuurwerk aangetroffen in opslaglocatie, man uit Hoeven aangehouden

Geplaatst op 4 mei 2022, om 08:10 uur

Hoeven – Naar aanleiding van een lopend onderzoek naar zwaar vuurwerk hebben politieagenten donderdagochtend 3 mei 2022 een verdachte aangehouden.

Uit politieonderzoek bleek dat een 35-jarige bewoner uit Hoeven zich bezighield met handel in vuurwerk. Via het platform Telegram bracht de verdachte het vuurwerk in de handel. De politie kon achterhalen dat de man een opslag in gebruik had in Delft. In deze opslaglocatie hebben agenten een doorzoeking gedaan en troffen daar inderdaad ruim 100 kg vuurwerk aan. Het meeste vuurwerk bleek zwaar illegaal te zijn. Al het vuurwerk is in beslag genomen en wordt vernietigd.

 

De politie is het hele jaar door actief bezig met de opsporing van vuurwerk. Mede omdat zwaar vuurwerk wordt gebruikt tegen hulpverleners en dit daarnaast steeds krachtiger en dus gevaarlijker wordt.

 

Levensgevaarlijk
Opsporing van vuurwerk heeft onze volle aandacht, net als de verkoop van professioneel vuurwerk aan particulieren. Zwaar vuurwerk brengt grote risico’s met zich mee. Het veroorzaakt ieder jaar weer letsel en forse schade. Om dit te voorkomen, sporen we dit vuurwerk op en pakken we de handel aan. Regelmatig zien we dat zwaar vuurwerk niet op de juiste manier wordt opgeslagen. Niet alleen het afsteken is gevaarlijk, ook het vervoer en de opslag vormen een risico. Je zult maar naast iemand wonen of werken die honderden kilo’s heeft opgeslagen.

Het vuurwerk dat wij nu in beslag hebben genomen, kan geen gevaar meer vormen of overlast veroorzaken. Weet u dat iemand vuurwerk verhandelt of dat ergens (zwaar) vuurwerk is opgeslagen? Meld het aan de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Meer informatie over vuurwerk vindt u hier.