Aanhouding na gewapende overval in Culemborg

Aanhouding na gewapende overval in Culemborg

Geplaatst op 4 mei 2022, om 08:38 uur

Culemborg – De politie heeft dinsdagavond een 17-jarige jongen uit Culemborg aangehouden na een gewapende overval, eerder op de dag. De jongen zit vast voor onderzoek.

Dinsdagochtend, even voor 09:30 uur, werd een winkel op de Markt in Culemborg overvallen. Er werd na bedreiging met een mes geld buitgemaakt.

RAAK

De politie adviseert mensen die slachtoffer worden van een overval om de RAAK-methode toe te passen. De letters staan voor rustig blijven, accepteren, afgeven en kijken. Het slachtoffer in deze zaak deed dat en kon de politie een duidelijk signalement van de dader geven. Na onderzoek zijn agenten bij de bewuste verdachte uitgekomen.

Grote impact

Overvallen hebben grote impact. Vaak zet de overval iemands leven emotioneel voor langere tijd op z’n kop. Delicten als deze vallen dan ook onder ‘High impact crime’. De bestrijding ervan heeft hoge prioriteit.

^SV 2022192422