Aanhouding na grote vuurwerkvangst in Amersfoort

Aanhouding na grote vuurwerkvangst in Amersfoort

Geplaatst op 3 mei 2022, om 12:41 uur

Amersfoort – In een pand in Amersfoort is op dinsdagochtend 3 mei 2022 ruim 700 kilo zwaar illegaal vuurwerk aangetroffen. Er is een 43-jarige man uit Amersfoort aangehouden. Hij zal worden verhoord.

De politie deed de vondst naar aanleiding van een onderzoek. Het onderzoek leidde naar een pand aan de Nijverheidsweg-Noord. Bij het betreden van het pand trof de politie meerdere dozen met zwaar illegaal vuurwerk aan. Het ging in totaal om ruim 700 kilo vuurwerk. De politie heeft de partij vuurwerk in beslag genomen en doet nader onderzoek. Het inbeslaggenomen vuurwerk zal worden vernietigd.

Levensgevaarlijk
Opsporing van vuurwerk heeft onze volle aandacht, net als de verkoop van professioneel vuurwerk aan particulieren. Zwaar vuurwerk brengt grote risico’s met zich mee. Het veroorzaakt ieder jaar weer letsel en forse schade. Om dit te voorkomen, sporen we dit vuurwerk op en pakken we de handel aan. Regelmatig zien we dat zwaar vuurwerk niet op de juiste manier wordt opgeslagen. Niet alleen het afsteken is gevaarlijk, ook het vervoer en de opslag vormen een risico. Je zult maar naast iemand wonen of werken die honderden kilo’s heeft opgeslagen.

Het vuurwerk dat wij nu in beslag hebben genomen, kan geen gevaar meer vormen of overlast veroorzaken. Weet u dat iemand vuurwerk verhandelt of dat ergens (zwaar) vuurwerk is opgeslagen? Meld het aan de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Meer informatie over vuurwerk vindt u hier.