Verdachte aangehouden na valse bommelding in ’s-Hertogenbosch

Verdachte aangehouden na valse bommelding in ’s-Hertogenbosch

Geplaatst op 30 april 2022, om 08:28 uur

‘s-Hertogenbosch – Vrijdagavond 30 april rond 22.35 uur kreeg de meldkamer een melding binnen dat er binnen 15 minuten een bom zou afgaan bij een supermarkt aan de Gruttostraat in ’s-Hertogenbosch. Dit soort meldingen worden altijd erg serieus genomen en daarom is er massaal ingezet. Uiteindelijk bleek het loos alarm. We hebben een verdachte aangehouden op verdenking van het doen van een valse melding.

Bommelding
Als er bij de meldkamer een ‘bommelding’ binnenkomt wordt dat altijd erg serieus opgepakt en acteert de politie snel. Zo ook afgelopen vrijdagavond. Gezien het korte tijdsbestek is er massaal ingezet met verschillende eenheden. Door agenten is de omgeving ruim afgezet en zijn panden ontruimd. Ook een Team Explosieven Verkenning (TEV) is ter plaatse gekomen en heeft de omgeving gescand. Uiteindelijk is er niets aangetroffen en kon er weer worden afgeschaald.

Aanhouding
Wij hebben uiteindelijk de locatie van de melding en de melder kunnen achterhalen. Een 62-jarige man uit ’s-Hertogenbosch is aangehouden op verdenking van het doen van een valse melding. Hij zit momenteel nog vast en zal worden verhoord.

Valse melding
Als je een valse melding doet (dit betekent: zeggen dat er iets gebeurt, wat niet waar is), of misbruik maakt van 112 dan pleeg je een misdrijf. Het doen van een valse melding of het plegen van 112­misbruik is levensgevaarlijk.

Er zullen altijd mensen zijn die écht hulp nodig hebben, omdat ze een hartstilstand hebben, hun huis in brand staat, of worden overvallen. Je moet er niet aan denken dat deze mensen 112 niet kunnen bereiken, omdat iemand anders een grap uithaalt of een valse melding maakt.