Grote hennepvondst in garagebox Smaragdhorst

Grote hennepvondst in garagebox Smaragdhorst

Geplaatst op 29 april 2022, om 15:07 uur

Den Haag – De politie trof donderdagmiddag 28 april in een garagebox aan de Smaragdhorst een grote hoeveelheid hennep aan met een straatwaarde van ruim anderhalf miljoen euro. De recherche onderzoekt de herkomst.

Omwonenden meldden donderdag 28 april dat zij een wietlucht roken in de buurt van de garagebox aan de Smaragdhorst. Toen agenten de garagebox openden, troffen zij een grote hoeveelheid dozen met daarin henneptoppen aan. Alle hennep is voor onderzoek in beslag genomen en later op de dag vernietigd. De recherche heeft de zaak in onderzoek. Op dit moment is er nog geen verdachte aangehouden.

Gevaar hennepkwekerij
Een illegale hennepkwekerij is gevaarlijk voor uzelf én voor uw omgeving. Bij de teelt wordt vaak gebruik gemaakt van illegaal afgetapte stroom en installaties die slecht zijn aangelegd. Daarom levert dit een ernstig gevaar op voor de brandveiligheid. Ook kan schade aan woningen ontstaan door lekkages, stank en schimmelvorming.

U kunt een hennepkwekerij herkennen aan bijvoorbeeld elektriciteitsproblemen in de buurt, afgeplakte ramen, stank / vocht / schimmel / lekkages in of rondom de woning of licht dat constant brandt. Vermoedt u een hennepkwekerij bij u in de buurt, bel dan de politie via 0900-8844 of meld het bij Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Afbeeldingen worden getoond in het nieuwsbericht op de website.